•   

   

   

   

   

   

   

   

 •  
   
  Honey Highway is een initiatief dat de biodiversiteit verhoogd in bermen, op dijken, bedrijventerreinen, braakliggende percelen. Met als doel het terugbrengen en behouden van de wilde bijen. Dit is wat we doen: bodemanalyse, instructies hoe de grond in orde te maken, bloemenzadenmengsel samenstellen aangepast op de grondsoort en regio, maaiadvies en monitoring. Daarnaast doen we de communicatie erom heen. We betrekken bestuurders en schoolkinderen, plaatsen indicatie-borden, zorgen voor educatie en PR. Grote overheden werken mee en het bedrijfsleven ondersteunt Honey Highway. In 5 jaar tijd is 500 kilometer gerealiseerd, o.a. A4 Delft-Schiedam, Spoorrails Gelderland, Maeslantkering Hoek van Holland, Schiphol Rijk, Joure, N237 Utrecht, N218 Maasvlakte, N14 Den Haag, N32 Leeuwarden, N470 Delft-Zoetermeer, A2 Utrecht. A7 Afsluitdijk-Joure, Gooimeerdijk Almere.

   

 • Er is veel gras in Nederland, maar er zijn veel te weinig bloemen.

  Zo was het...

  Dit is Rijksweg A4 vóór. Dit zagen we links en rechts uit het raam in de auto op Rijksweg A4.

  Hier moeten we naar toe!

  Rijksweg A4 Honey Highway Delft-Schiedam, het 6e bloei-jaar. Veel biodiversiteit! .

  Het begin...

  Op landgoed Op Hodenpijl is het burgerinitiatief inzaaien van bermen begonnen en is Honey Highway tot stand gekomen.

 • Successen te zien in video's en tv-opnames

  Sinds de start van Honey Highway wijden de media aandacht: Telegraaf, Trouw, AD. Magazines: o.a. Veilig Verkeer Nederland, Landleven, Seasons, LandIdee, Buitenleven, Happinez, Flow, Groei&Bloei. TV: NOS, NPO1, BNN VARA, Binnenste Buiten, MAX.

  De zaai-instructie video

  Een klas schoolkinderen gaat zaaien bij de school!

  Deborah Post als spreker op de Afsluitdijk met Kofi Annan en Melanie Schultz, voor 700 genodigden.

  Nieuwsuitzending gewijd aan 26.000 m2 dijken Honey Highway.

 •  

 • TV-uitzending Binnenstebuiten gewijd aan Honey Highway

  TV-uitzending Binnenstebuiten gewijd aan Honey Highway

  Bijenvolk op A15 Maasvlakte Honey Highway

  In de video zie je hoe de bijen vanzelf de kast inlopen. Dit is het enige bijenvolk op de hele Maasvlakte en is educatie voor mensen in het Havenbedrijf en havengebied. Het doel is een sterke Nederlandse honingbij terugbrengen en de 360 soorten wilde bijen.

  N32 Leeuwarden Honey Highway samen met studenten

  Vol trots en enthousiasme hebben HBO studenten van Van Hall Larenstein en MBO en VMBO scholieren van Nordwin College de N32 Leeuwarden Honey Highway gerealiseerd. Totaal 11.000 m2. HBOers hebben onderzoek verricht naar bodem en wat voor streekeigen wilde bloemensoorten voor de wilde bijen hier nodig zijn. MBO scholieren hebben advies gegeven hoe de grond in orde te maken, welke machines en hoe er (vooral niet) gemaaid moet worden.

  Boerenschuur knalt eruit langs rijksweg A12

  Gemaakt met natuurverf, eco-gecertificeerd hout, door mensen die Honey Highway een warm hart toedragen.

  Honey Highway trajecten Prorail Gelderland

  Honey Highway ProRail spoortrajecten in Gelderland. CEO Pier Eringa heeft de start gegeven voor de uitrol van Honey Highway langs spoorrails na spoorvernieuwing. Trajecten Nijmegen-Den Bosch en Zutphen-Winterswijk zijn ingezaaid. Tijdens de opening hebben medewerkers van ProRail en Swietelsky de laatste 500 meter ingezaaid.

  Minister Carola Schouten omarmd Honey Highway

  Minister Carola Schouten ontvangt van Deborah een zakje bloemenzaad voor haar tuin. Na het inzaaien van stroken op een biologisch boerenbedrijf (Hoeve Rust-hoff) De minister zet haar schouders hieronder.

  Ondernemers dragen Honey Highway een warm hart toe

  Crowdfundingactie is geslaagd: ondernemers stellen grond beschikbaar en andere ondernemers doneren 450 euro per 1.000 m2 om in te zaaien. Er is een bedrag van 17.000,- opgehaald! Op bedrijventerrein 'Harnasch polder' Den Hoorn is 10.000 m2 ingezaaid met buurtkinderen en de ondernemers. En 6.000 m2 is in Maasland ingezaaid samen met kinderen.

  Veilig Verkeer Nederland magazine oktober 2020

 • Ambassadeurs

  Ambassadeurs zijn Felix Rottenberg, Sybilla Dekker (voormalig minister) Marja van Bijsterveldt Burgermeester van

  Delft, Pier Eringa voormalig president-directeur van ProRail, Peter Glas Unie van Waterschappen, Carola Schouten Minister van Landbouw, Michele Blom directeur-generaal Rijkswaterstaat, Hendrik-Jan Dronkers Ministerie I&W

 • Wilt u als bedrijf iets doen?

  • Wilt u op uw bedrijventerrein en/of in de wegberm rond u kantoor een bloemenzee? Dat kunnen wij realiseren, vanaf 1 hectare.
  • Wilt u een inspirerend bedrijfsevent op ons landgoed Op Hodenpijl, met rondleiding over de Levende Buitenplaats o.a. langs de bijen en de bloemen? Wij kunnen een hele dag voor u organiseren, inclusief lunch, borrel, diner in ons biologische restaurant.
  • U kunt zakjes biologische bloemenzaden bestellen om uit te delen aan uw medewerkers en klanten.
  • Natuurlijk zijn giften ook van harte welkom.
  Bent u een aannemer? Wij schrijven mee aan aanbestedingen voor een infra-project of woonwijk. Recent gerealiseerd is N470 Delft - Zoetermeer i.s.m. Provincie Zuid-Holland en Boskalis.

  Eerste Honey Highway rond Schiphol. Samen met directie Dutch Flower Group, Gedeputeerde Provincie Noord-Holland, bestuur Stichting Schiphol Leefomgeving en ondernemers wilde bloemenzaden gezaaid in de eerste 500 m2 van totaal 40.000 m2. Een bedrijf als Dutch Flower Group i.s.m. Schiphol Leefomgeving heeft op grote schaal projecten geïnitieerd en die zijn uitgevoerd.

  N213 Aalsmeer in bloei i.s.m. Ducht Flower Group en Stichting Leefomgeving Schiphol

   A2 Utrecht Honey Highway 10.000 m2 met bijenhotel / reclamemast
                                                              i.s.m. Ocean Outdoor Media en de gemeente Utrecht.

  Daily Logistic Group stelt bakwagen beschikbaar voor Red de Bij!

 • In contact komen met ons?

  Stuur ons een mailtje en we nemen direct contact op met u!

  Levende Buitenplaats Op Hodenpijl Tramkade 24a Schipluiden

  De Drie Hoefijzers
  Ceresstraat 13 Breda